Actueel

Vanaf 1 oktober 2017 tot 28 januari 2018

‘Als ik van Brabant zing…’
over leven en werk van Jules de Corte

Museum de Wieger in Deurne   www.dewieger.nl

Bij die gelegenheid verschijnt de uitgave van het luisterboek
Tussen de Peel en Grave – jeugdherinneringen van Jules de Corte
voorgelezen door radioman Donald de Marcas en Sonja Bernd’t
(Vanaf 2 oktober beschikbaar via deze website).

Zomer 2017

* Per 1 juni 2017 geldt een prijsverlaging voor de meeste boeken en cd’s. Zie hiervoor Bestelinformatie en kortingen onder de rubriek ‘Boeken en CD’s bestellen’.
* De CD Wij Nederlanders is uitverkocht en kan dus helaas niet meer als bonus bij het partituurboek worden geleverd.
* De bundel Ik ben je reisgenoot wordt ook in de zomer van 2017  als bonus geleverd bij het boek Tussen de Peel en Grave – Jeugdherinneringen van Jules de Corte.


Sinterklaas en Kerst 2016

Extra kortingsactie voor de feestdagen: tot 1 januari 2017 ontvangt u
bij bestelling van Tussen de Peel en Grave – jeugdherinneringen van Jules de Corte
als bonus de dichtbundel Ik ben je reisgenoot  - met de vijfeenzeventig laatste gedichten en teksten die Jules schreef…

Herfst 2016

Ernst de Corte, zoon van Jules, toert samen met pianist Guus Westdorp met het prachtprogramma Lied van mijn vader. De toernee gaat nog door tot in de lente van 2017.

Nog steeds ontvangt u als bonus de cd Wij nederlanders Live
bij bestelling van het partituurboek Wie in nederland wil zingen.
Zie de rubriek ‘Bestelinformatie & Kortingen’

Zomer 2016

Zolang de voorraad strekt krijgt u bij bestelling van het partituurboek Wie in Nederland wil zingen als bonus cadeau: de cd Wij Nederlanders Live.

April 2016

Van 3 t/m 17 april was in dorpscentrum De Gouden Helm in Helenaveen een deel van de expositie te zien die vorig jaar in het Graafs museum was.

Februari 2016

Twintig jaar na het overlijden van Jules de Corte is hij nog actueel. Luister bijvoorbeeld eens naar zijn lied Andere Culturen (fragment gezongen door Daphne groot in de voorstelling Wij Nederlanders);  In de liedlijst vindt u de volledige tekst van dat lied.
Of lees wat kleinkunstkenner Kick van der Veer schrijft over de dubbel-cd Ons Nederlandje in deze recensie in online kleinkunstmagazine ZwarteKat.

December 2015

Het afgelopen jaar is Jules de Corte goed in de vaderlandse aandacht geweest. De expositie Ik zou weleens willen weten… Vragen en antwoorden over Jules de Corte in het Graafs Museum (van 3 mei tot half september) werd door duizenden belangstellenden bezocht en goed gewaardeerd. Het boek Tussen de Peel en Grave – jeugdherinneringen van Jules de Corte kwam uit; het partituurboek Wie in Nederland wil zingen beleefde zijn derde druk; de dubbel-cd Ons Nederlandje en de cd Koffieconcert (met een live theateroptreden van de Corte uit 1974) kwamen opnieuw beschikbaar. Jules’ zoon Ernst de Corte toert met pianost Guus Westdorp door het land met het programma Lied van mijn vader; Bert van den Brink voltooide een toernee met liedjes van de Corte gezongen samen met de Zuid-Afrikaanse zanger Jannie Dutoit.

Alle genoemde publicaties zijn te verwerven via deze website.
Nieuwjaarsactie: tijdelijk de live-cd Wij Nederlanders cadeau bij het liedboek Wie in Nederland wil zingen. Zie de bestelinformatie.

In 2016 zal een serie lezingen en verhalen over Jules de Corte worden gehouden door Guus de Klein en er staat meer op het programma… Daarover binnenkort.

September 2015

De expositie over Jules de Corte in het Graafs Museum is verlengd tot en met het
Museumweekend, laatste openingsdag is zondag 13 september.
Op zondag 7 september presenteert Guus de Klein het boek
Tussen de Peel en Grave – jeugdherinneringen van Jules de Corte
in het Graafs Museum. Aanvang 14 uur.

Juli 2015

De Taalschatten van De Taalstaat
Op 19 juli werd Jules de Corte opgenomen in de Schatkamer
van De Taalstaat
(Radio 1, elke zaterdag van 11 to 13 u).

Van 6 tot 10 juli presenteerde Kick van der Veer
een Zomerportret van Jules de Corte
in het programma Andermans Veren (NPO Radio 5)

Van 29 juni tot en met 24 augustus liet AVROTROS-presentator Kick van der Veer iedere week in de Arbeidsvitaminenrubriek Andermans Veren een zomerportret horen van een bekende cabaretier of kleinkunstenaar.

Voor deze portretten ging Van der Veer op zoek naar bijzondere opnames van beroemde liedjes of conferences die de luisteraars nog niet eerder te horen kregen. Onder anderen Jaap van der Merwe, Karin Bloemen, Hans Dorrestijn, Herman van Veen en Paul van Vliet komen tijdens de zomerserie aan bod. En Jules de Corte!

Mei 2015

Op 2 mei is in de Bagijnenkerk in Grave een bijzondere tentoonstelling geopend:
Ik zou weleens willen weten – vragen en antwoorden over Jules de Corte. Radioveteraan Donald de Marcas haalde herinneringen op aan zijn vriend Jules,
las enkele gedichten van hem en een passage uit Jules´ juist gepubliceerde jeugdherinneringen. De Cortes zoon Ernst zong liedjes van zijn vader, begeleid door pianist Guus Westdorp. Thea de Corte, Jules´weduwe, opende vervolgens in het Graafs Museum de expositie. Die blijft open tot 31 augustus.
Informatie: www.graafsmuseum.nl    openingstijden en route: klik hier

Tegelijkertijd met de tentoonstelling in Grave is een boek verschenen met jeugdherinneringen van Jules de Corte (Tussen de Peel en Grave - bezorgd en ingeleid door Guus de Klein); de derde druk is uit van het liedboek Wie in Nederland wil zingen – met 52 partituren – en er zijn maar liefst 3 cd´s heruitgebracht.

U vindt alle informatie onder het menu ´bestellen´.

Maart 2015

In Grave komt een expositie over Jules de Corte, en wel het Graafs Museum .

Op veler verzoek: de derde druk is in aantocht van Wie in Nederland wil zingen,
liedboek met bladmuziek van 52 liedjes van Jules de Corte.

* Juni 2014: nieuwe kortingsactie: cd ‘Wij Nederlanders Live’
U betaalt nu 7,50 incl. BTW en verzendkosten…

* April 2014: 2e druk Liedboek: uitverkocht!
De tweede druk van het liedboek ‘Wie in Nederland wil zingen’ is uitverkocht.
De laatste exemplaren hebben afgelopen week de voorraadkamer verlaten…

* Februari 2014: Bert van den Brink herdenkt Jules de Corte
Ter gelegenheid van de sterfdag van Jules de Corte herdenkt pianist Bert van den Brink hem, in het programma Kruispunt op Radio 5 (15 februari 2014)….

* Voorjaar 2014, lente-korting:
- cd Wij Nederlanders-Live   nu € 10,- inclusief verzendkosten en BTW …
- Liedboek en cd samen voor    € 34,50

* Mei 2013: Boek over Jules de Corte uit de Pluche-reeks uitverkocht;
twee hoofdstukken online op deze website.

In de befaamde Pluche-reeks, uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar is een boek gewijd aan Jules de Corte, onder de titel Ik zou wel eens willen weten. Alle liedteksten van de Corte die op geluidsdrager zijn uitgebracht, zijn daarin bezorgd, ingeleid en toegelicht door Cees van der Pluijm.
Bijgevoegd was een cd met de opname van een optreden: Jules de Corte live in Dussen.
Het boek is sinds deze maand uitverkocht.

Maar… u vindt twee hoofdstukken uit dit boek (´Biografische aantekening´ en ´Jules de Corte en de kritische spiegel´) op deze website, onder het menu ´Over Jules de Corte´.

* mei 2013: tweede druk liedboek is verschenen

Bestel nu het liedboek Wie in Nederland wil zingen, u krijgt het boek per omgaande thuisgestuurd.
Alle informatie over het boek vindt u hier.

ACTIE – bestel liedboek en CD samen met korting…

* 28 maart 2013: tweede druk liedboek uitgeleverd

* Maart 2013:
Tweede druk voor liedboek Wie in Nederland wil zingen
in april beschikbaar, u kunt nu al bestellen!

Dit prachtige boek met de bladmuziek van 52 liedjes van Jules de Corte, in 2012 uitgebracht door uitgeverij de Stiel, was al na enkele maanden uitverkocht. De vraag naar een herduk was zo luid en aanhoudend dat de Stiel en stichting BELT besloten de handen ineen te slaan en een tweede druk op poten te zetten. Dat is geen sinecure gezien de vele partijen, makers en rechthebbenden, die bij de uitgave zijn betrokken. Tot ons grote genoegen bleke alle betrokkenen weer akkoord te gaan, zodat we de tweede druk, in een beperkte oplage, in april weer beschikbaar hebben.
De verkoop en distributie van het boek geschiedt via deze website.

* December 2012: De live-CD komt uit
met alle 22 liedjes van Wij Nederlanders

Stichting BELT brengt de CD Wij Nederlanders – Live uit met alle liedjes uit de muziektheatervoorstelling. De mooiste uitvoeringen zijn geselecteerd en zorgvuldig ge’masterd’; het is een intens klinkende live cd geworden met een springlevende Jules de Corte.

Klik onder het menu ‘De voorstelling’ op ‘Liedlijst, -teksten en audiofragmenten’ om een idee te krijgen van wat u mag verwachten.

* April 2012: de tournee is gedaan

De ‘dernière’, de slotvoorstelling van Wij Nederlanders, was op zondagmiddag 1 april in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.
De artiesten zongen en speelden ook in deze laatste voorstelling met liefde en vuur, door Jules de Corte aangestoken… Met weemoed zien we dat deze bijzondere muziektheatervoorstelling geschiedenis is geworden…
Wel gaan we kijken of we op korte termijn kunnen voldoen aan veler verzoek om opnamen van de voorstelling voor het publiek uit te brengen…
We houden u op de hoogte!


* 25 maart 2012: extra voorstelling in Grave uitverkocht en thuiswedstrijd
Het kleine maar buitengewoon sfeervolle Palazzo Theater was op zondag 25 maart volledig uitverkocht. En het was heel goed te merken dat Jules in Grave is opgegroeid.
Het publiek ontving de voorstelling met groot enthousiasme, heel wat liedjes werden meegeneuried of zelfs -gezongen. Op de vraag vanaf het podium wat Jules in de huidige tijd zou hebben gedaan was het antwoord uit de zaal: ‘precies hetzelfde!’
De artiesten genoten zichtbaar mee. Na afloop waren er bloemen van de organisatie én van de weduwe van Jules de Corte.
De extra voorstelling in Grave werd georganiseerd door de ‘Societeit tot Nut ende Vermaeck’,  ’Kunst in het Kerkje’ en ‘Initiatief 88′. Zij werden daarbij financieel ondersteund door de KSBS, Dedicon en de Rabobank.

* Op de koffie
Op schrikkeldag 2012 nodigde Omroep MAX de spelers van Wij Nederlanders op de koffie.
Kijk bij beelden van de voorstelling in de rubriek ‘Nu in 40 theaters.’

*Extra voorstelling in Grave
In Grave werd een extra voorstelling van Wij Nederlanders gepresenteerd in het prachtige Palazzo Theater. Jules de Corte, die in Grave opgroeide in het blindeninstituut St. Henricus (nu opgegaan in het instituut Visio), heeft hoogstpersoonlijk in het Palazzo theater opgetreden.
Grave was daarmee de tweede stad (na Nijmegen) die de voorstelling op particulier initiatief binnehaalde.

* Recente berichten in de media en recensies over Wij Nederlanders vindt u onder de gelijknamige rubrieken op deze website. Onder ´media´ vindt u o.a. interviews met spelers en makers, met (lange) fragmenten van de liedjes uit de voorstelling.

De liedlijst, -teksten en meer audiofragmenten uit de voorstelling vindt u onder de rubriek ‘Nu in 40 theaters’ …

Reacties zijn gesloten.