Liedboek

 De derde druk is uit! Prijs 28,- euro, inclusief BTW en verzendkosten

Bestelinformatie:
maak 28,- euro over op IBAN  NL58 TRIO 0390137553 t.n.v. stichting BELT,
o.v.v. ´Liedboek´. Zorg dat het bezorgadres op de overschrijving vermeld is,
en het boek wordt u met factuur in uw brievenbus bezorgd.
Kijk ook naar de korting als u meer wilt bestellen, zie besteloverzicht

 

 

 

De liedjes van Jules de Corte (1924-1996) behoren tot ons klassieke erfgoed. Hoewel de persoon van Jules de Corte langzaamaan uit ons collectieve bewustzijn verdwijnt, zijn hele generaties opgegroeid met zijn werk en zullen er steeds weer nieuwe generaties zijn die het ontdekken.

 

 

Van de bladmuziek van Jules de Corte bestonden nauwelijks geautoriseerde uitgaven. Dankzij de inzet van de musici Bert van den Brink en Bram Strijbis beschikken we nu over 52 liedjes van De Corte met notaties die aan de complexe helderheid van zijn composities tot in detail recht doen. Thea de Corte-Dekker stond hen bij met advies.

Beroeps- en amateurmusici, muziek- en theaterstudenten kunnen hun hart ophalen aan de nog altijd actuele teksten en de sprankelende, volstrekt authentieke composities van ‘de Nederlandse Schubert’.

Naast de zorgvuldige transcriptie voor piano zijn de liedjes voorzien van akkoordsymbolen, waardoor dit werk voor allerlei instrumentalisten alsmede voor minder gevorderde pianisten toegankelijk is gemaakt.

Wie in Nederland wil zingen is een non-profit-uitgave die tot stand kon komen door de welwillende medewerking van rechthebbenden, de musici die de transcripties verzorgden, Stichting BELT en uitgeverij de Stiel, uit liefde en respect voor het werk, de persoon en de nalatenschap van Jules de Corte.

De 2e druk is in april 2013 verschenen.
De eerste druk was al snel uitverkocht, vele verzoeken voor een heruitgave bereikten ons. Het doet ons groot genoegen dat alle partijen bereid bleken om ook aan een tweede druk in beperkte oplage hun ‘nihil obstat’  te geven.
Deze tweede druk wordt verzorgd door stichting BELT i.s.m. uitgeverij de Stiel.
Ook deze tweede druk is inmiddels uitverkocht (juni 2014).

De prijs van 1e en 2e druk bedraagt €28,00 inclusief verzendkosten.

Reacties zijn gesloten.